tirsdag 13. februar 2018

Sopp på tunga smittsomt

Jeg har et par spørsmål om soppinfeksjon i munnen og i underlivet. Jeg tenkte bare at jeg hadde bitt meg bak i tunga, men jeg sjekket i går,. Candidasopp er en del av menneskets normalflora og smitter derfor ikke fra person til person, men kan smitte fra mor til barn under fødselen.

Nesten annenhver person rammes en eller annen gang av sopp i munnen. Vanlige symptomer på sopp i munnen er et gråhvitt belegg på tungen, kinnene og i . En infeksjon i munnhulens slimhinne av en gjærsopp, Candida albicans. Strengt tatt er sopp i munnen en forbigående Candida-infeksjon i munnhulen hos .

Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som nesten utelukkende skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans. Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg . Symptomer ved mye sopp i munnen er et hvitt belegg på tungen eller på innsiden av kinnene. Jeg fikk beskjed om å skylle godt med et spesielt . Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under. Soppinfeksjon i munnhulen kan også ses som røde flekker uten hvitt . Vis større bilde Bilde av sopp på tungen Vis større bildeStomatitt (munnhulebetennelse, stomatitis) er en betennelsesreaksjon i munnslimhinnen, dvs.


Nei, du får ikke sopp på tungen av oralsex, bakteriene i munnhulen motvirker dette, men du verden hvor det smitter ved vanlig samleie. Men noen ganger vokser Candida-soppen ut av kontroll, og det kan gi infeksjon i munnen. Du kan få trøske på tungen, tannkjøttet, på innsiden av kinnene, . Pedagog og sexologisk rådgiver hos ulla-aa. Ulla Aaslan forteller at kjønnssykdommer smitter . Spedbarn kan få infeksjon etter smitte av mor under fødsel. Ved amming overføres gjerne soppen til morens brystknopper.


En fast partner bør behandles samtidig for å unngå at man smitter hverandre. Sopp er vanlig i skjeden hos mange kvinner, men får den gode . Ogs oppst i hudomrder med eksem, herpes, soppinfeksjon, insektstikk, skabb eller lus. Munnsopp er en type sopp som angriper munnen. Trøske er en type munnsopp som opptrer oftest hos barn.


Er det smittsomt, kan barnet gå i barnehage?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg