mandag 19. februar 2018

Eksem i hodebunnen

Seboreisk eksem (dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som oftest rammer hudområder med mange talgkjertler som for eksempel hodebunn, ører, øyebryn, . Jeg fikk for ca et år siden problemer med flass i hodebunn, eller rundt i. Det er andre typer eksem også som kan gi utlsett i hodebunnen og .

Seborreisk eksem eller flasseksem er en av flere vanlige årsaker til kløe i hodebunnen, sier hudlege Ylva Ohlsson ved Hudklinikken. Seborreisk eksem og flass: Seborreisk eksem skyldes overvekst av en sopp som heter Malassazia. Dette kan føre til flass, rødhet og skjelling i hodebunnen. Noen sykdommer utvikler seg bare i hodebunnen, men oftest er de en del av hudsykdommer som også finnes andre steder på kroppen, for eksempel eksem og .

Seboreisk eksem (sebore) oppstår vanligvis i hudfolder, rundt munn og nese eller der det er hår, for eksempel i hodebunnen. Seboreisk eksem andre steder enn i hodebunnen skal behandles i samråd med lege. Den mest effektive behandlingen er soppdrepende krem i kombinasjon . Seboreisk eksem i hodebunnen kan føre til mye flass.


Jeg har også problemer med eksem i hodebunnen, og legen min har flere ganger forsøkt å prakke på meg fungoral. Head n Shoulders fungerer godt her også .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg