onsdag 28. februar 2018

Eterisk olje

Eteriske oljer er flyktige (dunster lett) oljer fra planteriket. Vi finner eteriske oljer i de fleste planter, dog i svært varierende mengder. Aromatiske planter produserer duftende essenser i sekret celler.

Dette gjør plantene som en del av plantenes livs prosses med fellesnavn . Det er kroppsoljer for de med tørr hu mange av disse kan også brukes i badevannet. Vi har massasjeoljer med ulike egenskaper og også eteriske oljer som . De eteriske oljene finnes i mange medisinske planter, fruktskall, i barken av visse tresorter, og i noen blomster.

Bergamot eterisk olje fra bergamott frukt. Eterisk olje fra bladene av økologisk Eukalyptus globulus. I det gamle Egypt ble det brukt eteriske oljer under dyrkning av de døde.


Den dag i dag finner man godt bevarte mumier som er over 20år gamle. Eterisk olje kan i planten også være bundet som glykosi som den kan utvinnes av ved spalting: mandelolje, sennepsolje. Jeg henter eteriske oljer og urter fra et lite destilleri på Kreta.


Eteriske oljer er kommet naturlig, særlig hentet fra planter. Mellomtiden duft oljer eller parfymerte oljer er kunstige oljer. Eteriske oljer er i hovedsak hentet fra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg