fredag 9. februar 2018

Hva er ms

BufretLignendeMS medfører ødeleggelse av isolasjonslaget (myelinet) rundt nervetråder i hjernen og ryggmargen. Symptomene skyldes feilfunksjoner i de delene av . Multippel sklerose, eller MS, er en sykdom i sentralnervesystemet.

Den rammer hovedsakelig i en alder mellom og år og er . Ved MS angriper kroppens eget immunforsvar celler i sentralnervesystemet (hjernen og ryggmargen), slik at små inflammasjoner og skader . Ved multippel sklerose, angriper immunsystemet et beskyttende lag av myelin som ligger rundt nervefibre. Multippel Sklerose (MS) er en nevrologisk sykdom som rammer sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg).

Hva er det egentlig som skjer i kroppen, og hvorfor klarer man ikke å helbrede sykdommen? Man kan også undre seg over hvorfor MS nesten kun rammer unge . Vi vet ikke per i dag hva som forårsaker multippel sklerose (MS), heller ikke hva som gjør at visse, ofte unge personer, rammes av sykdommen og andre ikke. Multippel sklerose (MS) er en kronisk sykdom kjennetegnet av akutte betennelser og kronisk avtagende funksjon i ulike deler av hjernen og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg