tirsdag 17. januar 2017

Hjertevennlig kost

Et hjertevennlig kosthold er i all hovedsak et variert og sunt kosthold som anbefales til alle friske. Her er gode råd om hvordan du kan forebygge hjertesykdom. Hjerte- og karsykdommer er en samlebetegnelse over tilstander som rammer hele blodsirkulasjonssystemet.

Et hjertevennlig kosthold inkluderer grove kornprodukter, frukt og grønnsaker og fisk. Tenk også fettkvalitet slik at andelen umettet fett er høy og andelen mettet . I tillegg til å ha et hjertevennlig kosthol bør du også trene jevnlig. Fysisk aktivitet reduserer nemlig risikoen for hjerte- og karsykdom, blant annet ved å øke det .

Det er egentlig ikke spesielt vanskelig å legge om til en mer kolesterolvennlig kost, men man skal tenke og planlegge litt mer i forhold til hvilke . Hvis du ønsker et hjertevennlig kosthold er det viktig å fokusere på sammensetningen i kostholdet, spesielt mengden og type fett, fiber og salt. Små og enkle justeringer som gir store utslag. Her ser du hvilke tolv matvarer du bør satse på for å holde hjertet i form. Et hovedmål med hjerteforebyggende kosthold er derfor å senke nivået av kolesterol i. Et hjertevennlig kosthold innebærer at man baserer størstedelen av sitt . Det er en bred faglig enighet om at mat og kosthold påvirker kolesterolnivået i blodet.


Det er også enighet om hva som er et sunt hjertevennlig kosthold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg