mandag 9. januar 2017

Råd mot kolikk

Tre måneder med lite søvn kan slite ut de sprekeste foreldre. En vanlig definisjon på kolikk er ”at et friskt barn gråter tre eller flere timer hver dag,. Du kan også forsøke å bære barnet høyt opp mot den ene skulderen din.

Kolikk gir mye gråt og mye uro, men ellers er barnet friskt og viser god utvikling. Hvis du har behov for rå støtte og veiledning gjennom en tøff tid. Hvis du tror barnets gråt og uro skyldes en reaksjon mot kumelk eller andre matvarer.


Har du barn med kolikk bør du prøve tipset for å lindre smertene.

Et av mange kjerringråd mot kolikk, er å gi barnet litt fenikkelte, noe som kan roe tarmene til . Kolikk kan gjøre livet surt både for barn og foreldre. Her er et råd som helsestasjoner gir og som godt kan være et kjerringråd mot kolikk. Det finnes dessverre fortsatt ingen mirakelkur mot kolikk.


Dersom ditt barn plages av kolikk, finnes det likevel noen gode råd du kan ta i bruk. Kolikk debuterer vanligvis ved 2-ukers alder, og varer tre måneder eller mer. Det fins mange kjerringråd mot kolikk, men ingen dokumenterte resultater. Det finnes mange råd for kolikk, og noen opplever god effekt ved å følge noen.


Kjempe flott om noen har noen gode råd å komme med.

Symptomer på kolikk; Gode råd ved kolikk; Hva kan du gjør ved. Ammete er folkemedisin som har blitt brukt mot kolikk og luftplager hos barn . Noen har også ment at mange luftbobler i tarmen er årsaken til kolikk og har oftest vært knyttet til feil ammeteknikk ved at barnet sluker for. Barna viser at de har vondt i magen blant annet ved å trekke bena opp mot magen.


Mange har god erfaring med Minifom ved kolikk. Minifom gis før hvert måltid og må tas i minst ett døgn før det gir effekt. Det finnes mange råd mot kolikk, og mange av dem er verd å prøve.


Det er også viktig å fortsette å prøve og å ikke gi opp. I flere år har fastlege Holgeir Skjeie i Kristiansand gitt akupunktur til spedbarn med kolikk. Nå viser hans egen studie at det ikke har effekt.


Miriam Wicklund har gitt ut flere bøker med kjerringråd. Kolikk - massasje eller kiropraktor (2002). Jeg har valgt å kommentere tipsene etter våre erfaringer.


Overlege Gjermund Fluge gir gode råd til foreldre. Spedbarn kan også ha overfølsomhet mot melkesukker (lactoseintoleranse). Baby på uker gråter og er urolig hver kveld fra ca. Kiropraktikk har vært vitenskapelig undersøkt som behandling for kolikk, men.


Sukkervann er et gammelt råd som ved nyere studier har vist god effekt mot gråt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg