tirsdag 31. januar 2017

Plager i overgangsalderen

Overgangsalderen forbindes ofte med plager som hetetokter og nattesvette. Overgangsalder: Symptomer og gode råd mot plagene - Lommelegen. Om lag én av tre kvinner vil oppleve dette daglig eller .

Det vil si at av kvinner ikke har plager i det hele tatt. Har du problemer i overgangsalderen, kan du kan gjøre en del selv for å lindre plagene. Har du problemer i overgangsalderen, kan du kan . De vanligste plager knyttet til klimakteriet er hetetokter, hjertebank, rødming i huden, ureglemessige blødninger, .

Overgangsalderen er perioden da menstruasjonen opphører for godt. Det er ingen sykdom, men en normal del av en kvinnes liv. For enkelte kan det hele være en relativt enkel og smertefri prosess, for andre kan det bety flere år med plager som tærer på livsgleden. Hovedårsaken til plager i overgangsalderen er et kraftig fall i kroppens hormonproduksjon.


Hvor uttalte plager man får avhenger av en rekke faktorer. Mye bra med hormonbehandling, mener eksperter - sjekk rådene. Det er hjelp å få mot hetetokter, tørre slimhinner, søvnproblemer og andre plager i overgangsalderen.


Plagene som oppstår i forbindelse med overgangsalderen er ikke til å spøke med. Hete- og svettetokter kan vare i opp til ti år, men de avtar .

De fleste tenker på overgangsalderen som den perioden da de opplever fysiske endringer og plager, samt mister menstruasjonen - den såkalte . MAT OG MOSJON: Etter overgangsalderen er det viktig å få i seg nok. Er det noe jeg kan gjøre for å motvirke plager i overgangsalderen? Perimenopausen eller overgangsalderen er ingen sykdom, men en livsfase, akkurat. Mange av de tidligere studiene av plager i overgangsalderen har vært . Tidlig overgangsalder rammet Trine Lise med full styrke. Hun ble tiltaksløs, gråt mye og lå timevis på sofaen.


Overgangsalderen blir også kalt klimakteriet eller menopausen. Fordelen ved hormonbehandling er at kvinnen kan slippe de verste plagene. Overgangsalderen kan gi symptomer og plager som svette, hetetokter, tørre slimhinner og hjertebank hos mange kvinner. Plager som skyldes skjøre slimhinner i underlivet, påvirkes imidlertid ikke.


Tidsperioden rundt kvinners siste menstruasjon kalles overgangsalderen. I overgangsalderen reduseres produksjonen av kjønnshormonene østrogen og . Mange av de plagene kvinner i overgangsalderen opplever, kan dempes med ekstrakt av den vanlige planten rødkløver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg