tirsdag 10. januar 2017

Barn får tenner

De fleste barn får sine første tenner når de er mellom og måneder gamle, men det er store variasjoner. Når barnet er ½ til år gammelt har som regel alle . Tennene vokser frem uten sår, men det kan klø.

Fellingen er som regel over i 12-årsalder. Når barn får tenner påvirkes av kjønn og arv, men å få første tann rundt seks måneders alder er vanlig. Noen barn plages ikke av å få tenner, mens andre barn . Det er imidlertid store variasjoner, noen barn får ikke den første tannen.

Mange mener også at barnet sover dårligere når det får nye tenner. Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere. Noen barn har tenner allerede når de blir født, mens andre får sine . Sønnen min er veldig plaget og sover dårlig om natta, i tillegg til han er mer grinete enn vanlig.


Tenner med feber på - Småtroll 1-år - Forum - Klikk. Foreldre › Baby › Babyhelse › Slik vokser melketenneneBufret24. Fremveksten av tenner medfører ofte at barna får røde prikker eller et eksemaktig utslett i kinnene.


Dette er helt ufarlig, og forsvinner av seg selv . Tannfrembrudd kan være ubehagelig og smertefullt og fører ofte til at barnet blir utilpass og grinete.

Det er hverdagen for de fleste småbarnsforeldre når de små får nye tenner. Elise er nå uker, og det kjennes ut som om hun får en tann. Når jeg stikker fingeren i munnen hennes, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg