torsdag 19. januar 2017

Hva er vitamin d

Vitamin D (kalsiferol) er et fettløselig vitamin. En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Kilder til vitamin D i kosten; Anbefalt daglig inntak av vitamin D; Hva skjer ved mangel på vitamin D . Vitamin D er viktig for skjelett og immunforsvar. Jeg vil vite hva jeg kan ha i matpakka for å få i meg kalsium og d vitamin, men det var bra.


D vitamin er mer enn ett fett løselig vitamin, det er også ett hormon som dannes med kolesterol som byggestein. Det skilles mellom lett til moderat og uttalt vitamin D-mangel.

Det finnes grovt sett tre anbefalinger for hva den nedre grensen for anbefalt D-vitaminstatus bør være: i. Hva er Symptomer på Vitamin D Overdosering? Noen Sykdommer Forbundet Med Lave Vitamin D Nivåer 11. Det aktive vitamin D stimulerer opptak av kalsium fra tarmen, som så kan bygges inn i knokler og tenner.


Hva er den overordnede funksjonen til D-vitamin? D-vitamin, eller Kalsiferol, øker opptaket av kalsium fra tarmsystemet og er nødvendig for skjelettets og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg