torsdag 26. januar 2017

Slitasjegikt

Slitasjegikt (Artrose) kan gjøre leddene stive og smertefulle. Da kan hverdagslige gjøremål, som å ta oppvasken eller knytte skolissene, bli vanskelige. Slitasjegikt kan gi smerte og fører til minsket bevegelighet i leddene.

Dette er behandlingen som kan avhjelpe symptomene. Studier viser at omtrent en av tre ungdommer med ansiktssmerter og funksjonsforstyrrelser i kjeven har slitasjegikt i kjeveleddet. Tror du ikke det er mulig å helbrede eller stoppe slitasje i leddene?


Slitasjegikt er en leddsykdom som rammer nesten alle med alderen.

Det starter med at brusken i leddet begynner å bli tynn og ujevn. Artrose (slitasjegikt) kan gi smerter og stivhet i leddene. Dette kan føre til at hverdagslige gjøremål, som å reise seg fra sengen om morgenen, skjære brød eller . Artrose (slitasjegikt) er den vanligste revmatiske leddsykdommen hos voksne over år.


Forekomsten øker med stigende alder og flere enn av alle over . Praktiske råd og informasjon til pasienter med slitasjegikt (artrose). Nesten av personer over år har tegn på artrose uten å plages av smerter. Artrose er den medisinske betegnelsen på slitasjegikt eller forkalkningsgikt i ledd. Det kalles også en degenerativ leddlidelse, og det er spesielt .

Artrose (lat. osteoarthrosis) eller slitasjegikt er en sykelig tilstand i ledd i virvelsøylen og i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg