tirsdag 31. januar 2017

Tegn på hjernehinnebetennelse

Hjernehinnebetennelse er en infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen,. Vanlige tegn på meningitt er høy feber, medtatt allmenntilstan omtåket . Både bakterier og virus kan gi hjernehinnebetennelse, men den mest fryktede varianten skyldes meningokokkbakterien.

Hjernehinnebetennelse (meningitt) kan forårsakes av både bakterier og virus, men infeksjoner. Tegn til sjokkutvikling er at den syke blir kal blek og kvalm. Man kan også mangle disse tegnene ved hjernehinnebetennelse, men nesten alle har minst to av følgende tegn: feber, hodepine, nakkestivhet . Hjernehinnebetennelse er en infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen.

Både barn og voksne kan få hjernehinnebetennelse. Småblødninger i huden hos en person med de ovenstående symptomer er et meget alvorlig tegn. Videoen viser først en liten jente med bakteriell hjernehinnebetennelse. Dette er en farlig tilstand hvor barnet raskt må til sykehus for behandling. Andre symptomer på hjernehinnebetennelse: Hodepine; Nakkestivhet; Kvalme; Oppkast; Tap av matlyst . Hjernehinnebetennelse (meningitis) er en infeksjon i hjernens hinner.


Viktig klinisk tegn hos barn før fremre fontanell er lukket (omtrent 1½-årsalder). Hjernehinnebetennelse (Meningitt) er betennelse i hjernehinnen (gr: meninx) med. Et annet karakteristisk tegn er petekkier, men det er ikke alle som får disse. Gruppe B streptokokker (GBS) er en bakterie som finnes i enkelte gravide kvinner som har mulighet for å forårsake sepsis eller meningitt i babyen sin. Har en 2-åring her som hadde feber på rundt 3igår og har foreløpig idag (men det sies jo at tempen er høyest på ettermiddagen).


Hjernehinnebetennelse er en svært alvorlig tilstan i mange tilfeller. Et viktig tegn på irritasjon av hjernehinnene er nakkestivhet: Det gjør . Spedbarn med hjernehinnebetennelse har ulike symptomer enn eldre barn. Deres symptomer er mer sannsynlig å inkludere apati, manglende respons, en stiv . Her er tegn og symptomer på hjernehinnebetennelse som gjør at du kan kjenne igjen tilstanden i en tidlig fase og få riktig behandling. Meningokokksykdom (ofte kalt smittsom hjernehinnebetennelse) kan.


Britiske forskere har identifisert flere nye, tidlige tegn på hjernehinnebetennelse, og tror dette kan bidra til raskere diagnostisering og . Hjernehinnebetennelse er en infeksjon i hinnen rundt hjernen og ryggmargen. Lysskyhet; Barnet blir kaldt, blekt og klamt, noe som kan være tegn på sjokk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg