torsdag 26. januar 2017

Ødemer i beina

Hovne ben (ødem) er en svært vanlig tilstand med mange ulike årsaker; Ensidig ødem skyldes oftest tilstander eller sykdommer lokalt i den . Hovne ben (ødem) er en svært vanlig tilstand med mange ulike årsaker Ensidig ødem skyldes oftest tilstander eller sykdommer lokalt i den . Når man har hovne ben og føtter, beror det på at det dannes væskeansamlinger i fotens eller benets vev.

Denne væskeretensjonen kalles også for ødem. Så ille at han nesten ikke får på seg sko. Tilstanden kan være plagsom og i enkelte tilfeller smertefull for pasienten.


VANN I KROPPEN: De fleste merker det på beina, men det kan også.

HOVNE BEIN: Ofte oppstår ødem eller vann i kroppen som hovne bein. Alle kan få hevelse i beina, også kalt ødem, selv om eldre og gravide er ekstra utsatt for hovne føtter. Hovne bein er svært vanlig, og er en hyppig årsak til legebesøk.


Som regel skyldes ikke hovne bein noe alvorlig, men det kan i sjeldne tilfeller skyldes en . Vann i kroppen (ødemer) er en tilstand der du har en økt væskeansamling i kroppen.

Det er vanlig i ben og føtter på grunn av virkningen av tyngdekraften på fluider som er fanget i legemet. Hadde mye vann i kroppen og fikk grad på ødemer allerede i uke 2 men nå den siste uken har det . Hevelse i fot, ben og ankel - også kalt perifert ødem - er en væskeansamling i disse kroppsdelene. Væskeansamlingen er som regel ikke smertefull med.


Guri ville ha mindre ødem i beina, og hun skjønte at hun da måtte tåle berøring. Løsningen ble en tablett Valium før hver daglige behandling. Ankler er en svært sensitiv del av kroppen, og består av ligamenter, bein og muskler. Hovne ben (ødem) oppstår lett ved langvarig stillesitting på jobb eller på reise.


Eldre og gravide får lettere slike plager enn andre. Hei Jeg har etter en kveld på høye hæler fått ødem i venstre bein. Perifere ødemer, som vanligvis sett på som pitting ødem i ben og føtter, også forekommer i skrumplever.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg