fredag 27. januar 2017

Mat med a vitamin

Mat med høyt innhold av A-vitamin: lever, smør, margarin, eggeplomme, kremost, makrell, østers, sild og melk. Kroppen kan dessuten etter behov lage A-vitamin . Opptaket av A-vitamin fra maten kan variere veldig.

Det er svært lite som tas opp fra rå grønnsaker og fiberrik mat, mens kroppen kan bedre utnytte A-vitamin fra . I Norge har de aller fleste en god vitamin A-status. De som spiser lite mat eller har et økt behov for næringsstoffer generelt, for eksempel gravide og barn i vekst, . I 19ble det første fettløselige vitaminet oppdaget; vitamin A.

Vi får vitaminet både som retinol fra animalske matvarer og som karotenoider fra grønnsaker. Vitamin A fungerer i kroppen som en viktig antioksidant og er spesielt viktig for. A, og det finnes bare i fettholdige matvarer fra dyreriket. Vitamin A (retinol) er et fettløselig vitamin som er viktig for synet, huden, slimhinner,.


I mat enten som retinol eller retinyl ester eller som provitamin-A karotener. Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. B-VITAMINER: Finnes i en rekke matvarer, som kjøtt, korn, egg og grønnsaker. Det finnes en rekke forskjellige B-vitaminer, og de er spesielt . Vitamin D dannes i huden ved solbestråling og vi får det fra matvarer som margarin, tran, egg, fet fisk, ost og melk.


Vitaminer er næringsstoffer som regulerer kroppens stoffskifte og er. Hvilke vitaminer og hvor mye det er av dem i ulike matvarer og drikker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg