torsdag 26. januar 2017

Rygg smerter

Med lave ryggsmerter menes ryggsmerter i nedre del av ryggen (korsryggen), og hvor det ikke finnes noen sikker forklaring på smertene i form . BufretLignendeRyggvondt er en folkeplage. De fleste av oss vil oppleve flere episoder med sterke ryggsmerter gjennom livet.

Ved ryggsmerter er det viktig å holde seg aktiv. Når du har akutte ryggsmerter, ønsker du akutt lindring. På denne siden finner du tiltak du kan gjøre selv for å løse opp muskulaturen, få mindre smerter og bli . Akutte ryggsmerter, også kalt akutt lumbago, kink eller hekseskud er en smertefull, men som regel ufarlig tilstand.

I denne artikkelen konsentrerer vi oss om korsryggsmerter, som er den vanligste formen for ryggsmerter. Ryggen låser seg, smerten er uutholdelig, og det å prøve og komme seg ut av sengen føles helt umulig. Akutte ryggsmerter går ofte over av seg selv innen kort tid. Kroniske ryggsmerter er vanskeligere å bli kvitt. Ryggsmerter er svært vanlig og særlig blant voksne i yrkesaktiv alder.


Heldigvis går ryggsmerter som regel over av seg selv. Ryggsmerter som skyldes betennelse rammer ca. Det er lett å forveksle denne typen smerte med mekanisk smerte, og det er . Forskning viser at kiropraktikk er den mest effektive og kostnadsbesparende form for behandling mot ryggsmerter.

Ryggsmerter er en svært vanlig plage og en av de hyppigste årsakene til legekontakt i allmennpraksis. Vond rygg skyldes svært sjelden noen farlig sykdom'. Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss.


Det er ikke så rart når vi tenker på alt kontorarbeid som utføres i. Todd Sinett, kiropraktor og forfatter av The Truth about Back Pain sier til Prevention. Akutt vondt i ryggen, også kalt akutt lumbago, er en smertefull men som regel ufarlig tilstand. Dette er den vanligste plagen i muskelskjelett-apparatet og . Ryggsmerter er et vidt begrep, og er noe av det vanligste vi behandler ved våre klinikker. Vanligst er korsryggssmerter, og defineres som smerte eller ubehag i . Smerter i ryggen kan vi dele inn i to hovedgrupper etter årsak: akutte smerter (smerte som varer kortere enn mnd) og langvarig smerte .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg