mandag 9. januar 2017

Melkealergi

Melkeallergi er en allergisk sykdom der kroppens immunsystem danner antistoffer mot proteiner i melken (kasein og myse) og produkter som inneholder melk. Melkeallergi inntreffer vanligvis tidlig i løpet av først leveår, også noen ganger som reaksjon på at ammende mor drikker melk. I kumelk finnes over ulike proteiner som kan gi reaksjoner hos melkeallergikere.

Noen er allergiske kun mot en av dem, mens de fleste har . Melkeproteinallergi, ofte kalt melkeallergi, er en allergisk reaksjon mot ett eller flere av proteinene i melk og meieriprodukter. Symptomene på melkeallergi kan vise seg på mange forskjellige måter. Variasjonene er store, og symptomene varierer fra barn til barn.

Mellom og prosent av europeiske barn er diagnostisert med kumelkallergi, men melkeallergi kan også være en midlertidig tilstand hos barn . Hvis du ikke tåler kumelkprotein, dreier det seg om melkeallergi. Tåler du ost og yoghurt, men ikke drikke melk, har du trolig laktoseintoleranse. Melkeallergi må ikke forveksles med laktoseintoleranse.


Melkeallergi er ikke veldig vanlig, men små mengder melk kan gi kraftige reaksjoner for de som er . Hvis du reagerer på melk, er det svært viktig å finne ut om du har melkeallergi eller laktoseintoleranse. Det betyr nemlig at du får helt forskjel. Hos barn med akutt melkeallergi vil reaksjonen oftest komme like etter inntak av små mengder melk med symptomer som utslett, eksem, kløe .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg