onsdag 15. februar 2017

Amming

Morsmelk er den beste maten for spedbarnet. Det anbefales at spedbarn får morsmelk som eneste næring de første seks levemånedene. Dersom dere fikk en trøblete start på ammingen, kan en prøve å starte på nytt ved å la barnet få ligge hud mot hud på mors mage og søke etter brystet.

Brystenes størrelse og utseende har ingen betydning for melkeproduksjonen eller ammingen. Selv mødre uten synlige bryst, kan produsere melk. I utgangspunktet kan du leve som normalt. Selv om du ammer, er det viktig at du ikke bare tenker på alt som er forbudt, men heller fokuserer på at du får nok av .

Er det feil å si høyt at amming gir høyere IQ? Gro Nylander har hisset på seg mammaer ved å fortelle at det anses som sikkert at spedbarn som får morsmelk, får . Mors kosthold når hun ammer: I ammeperioden har koppen et høyere energiforbruk og mange kvinner får stor appetitt. Kostholdet bør være så variert som mulig. Håndmelking: få hjelp av utdrivningsrefleksen 14. Næringsinnholdet i morsmelken påvirkes av hva mor spiser.


Derfor må mors kosthold være godt sammensatt, gi tilstrekkelig energi . Forskere på NTNU har avslørt at sammenhengen mellom amming og sunne barn ikke er så bunnsolid som alle har trodd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg