tirsdag 7. februar 2017

Barnesykdommene

Har du fått høre ”Å, det er sikkert bare en barnesykdom” eller ”har barnet ditt hatt barnesykdommene? Men hva er dette ulne begrepet og er barnesykdommer . Heldigvis er de aller fleste vanlige barnesykdommene i Norge nokså ufarlige, og mot de sykdommene som kan ha et alvorlig forløp velger man .

Den fjerde barnesykdom er en svært vanlig tilstand som rammer så godt som alle barn. De fleste smittes i løpet av de 2-første leveårene, og aller hyppigst mot . De vanligste barnesykdommene i Norge er ofte ufarlige. Begrepet barnesykdommer er egentlig litt villedende og diffust, da det i prinsipp brukes . Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn. I løpet av barnehagealderen er det mange smittsomme sykdommer som truer.


Du kan også følge linken videre til mer utfyllende sider om hver enkelt sykdom. Vil du i stedet vite mer om de mest kjente barnesykdommene, kan du klikke på . Noen av barnesykdommene kan ha farlige komplikasjoner - meslinger, røde hunder og kusma kan alle tre gi alvorlige sykdommer. Barnesykdommer, gammel betegnelse som omfatter de mest smittsomme barnesykdommene.


De første tre er skarlagensfeber, røde hunder og . Fordi sykdommene medfører livslang immunitet rammes sjelden eller aldri voksne. Ordet barnesykdommer kan strengt tatt egentlig beskrive enhver sykdom som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg