mandag 27. februar 2017

Munn hånd og fot

Hånd-,fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom . Sykdommen med det merkelige navnet hånd-, fot og munnsykdom er en veldig vanlig - og helt ufarlig barnesykdom.

Hån fot og munnsykdom er en ikke sjelden sykdom som forårsakes av et virus. Sykdommen er ganske uskyldig og går som regel over av seg . Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som gir blemmer i håndflatene, på føttene og i munnen. Sykdommen smitter lett og er vanligst på våren og . Navnet kan høres ut som en dyresykdom, men må ikke forveksles . Hånd-, fot- og munnsykdom er svært smittsomt, og forekommer ofte i små epidemier, for eksempel i barnehager.


Infeksjon med coxsackievirus kan gi svært ulike sykdomsbilder. Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som rammer barn. Den har ingenting med munn- og klovsyke å gjøre. Mild utslettsykdom som vanligvis forårsakes av Coxsackie A16-virus. Vanligst hos barn, og opptrer ofte som mindre utbrudd i barnehager sommer og . Hånd-, fot- og munnsykdom (også hånd-, fot- og munnsyke) er en menneskelig infeksjonssykdom som kjennetegnes av lette allmensymptomer og utslett på . Helse og velvære › Sykdom, plager og skaderBufretLignende3.


Når gutten min hadde hand fot og munn syken så fikk han bare blemmer under fotsålene og mulgens i munn, men det vet jeg ikke fordi han . Hån fot og munnsykdom er en svært smittsom virusinfeksjon som for det meste rammer barn under år. Selv om sykdommen kan være ubehagelig for barnet . Hånd-, fot- og munnsyke (coxackievirus) er en virussykdom med små, røde flekker som får blemmer i midten. Sykdommen smitter fort, derfor bør barnet holdes . Virusinfeksjonen gir blemmer i munnen og enkelte ganger også på hender og føtter. Hån fot og munnsykdom er en mild virussykdommen som ses hos barn opp til år, og kommer vanligvis i epidemier om sommeren og tidlig . Barnehagerampen vår ble nemlig smittet av hånd-, fot- og munnsyken i forrige uke, og til tross for lovord . Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon. Den fører til feber, eventuelt vondt i halsen, og små blemmer i munnen på innsiden av kinnene . Jeg har enn sønn på seks år som har fått diagnosen hånd-fot-munn-sykdom - Coxsackie A-virus.


Ser nå ut som storebror også har fått det. Sønnen min fikk forrige helg hån fot og munnsyken. En mild utgave med ikke så kjempe masse blemmer og litt feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg