fredag 10. februar 2017

Øreverk hos barn

Dersom barnet ditt tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det skyldes en akutt mellomørebetennelse. De fleste blir bedre etter et par dager, men antibiotika . Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne.

Enkelte barn er mer utsatt enn andre, og ørebetennelse forekommer oftere hos barn med foreldre eller . Der Man ser aller oftest ørebetennelse hos barn i alderen – måneder. Dersom barnet tar seg til øret og gråter mer enn vanlig, kan det være en akutt mellomørebetennelse. Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene.

Legen ser på trommehinnene til barnet og ser at de er . Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media). En akutt mellomørebetennelse går som regel over av seg . Selv omsykdommen ikke alltid er like alvorlig, kan den påføre barnet store smerter. Det kan derfor være lurt å få sjekket dette hos legge, dersom øreverken ikke gir seg . Hos små barn er det viktig å undersøke om smertene er forårsaket av et . Mellomørebetennelse er svært vanlig hos små barn.


Tilstanden skyldes at slimhinnene i mellomøret blir betente og produserer væske og puss. Ofte kommer den som ledd i en forkjølelse, men den kan også være eneste tegn på infeksjon.

Betennelse i mellomøret (øreverk) er en av de vanligste lidelsene som rammer barn i førskolealder. Her diskuterer vi årsaker til øreverk, hvorfor . Dette er en vanlig tilstand hos små barn men forekommer sjeldnere hos større barn og voksne. Over halvparten av alle barn får mellomørebetennelse en eller flere ganger før 4-årsalderen. Barn i alderen måneder og år gamle ofte opplever øreverk.


Faktisk, to av tre barn opplever øret infeksjoner ved sin treårsdag. Mange av barna får sjeldnere mellomørebetennelse hvis de kutter kumelk og søtmelksprodukter, som hos mange kan gi økt slimdannelse og . Anonymforuhar en gutt på som i går helt plutselig begynte å skrike, han hadde vondt i øret, å ville legge seg. De fleste barn kan, og bør se an øreverk i tre dager og bare ta paracet eller ibuprofen i denne perioden.


Nest etter forkjølelse er akutt mellomørebetennelse den vanligste infeksjonssykdommen hos barn. Infeksjonen skyldes ofte virus, men kan også . Hvert tiende barn i førskolealder har hatt ørebetennelse mer enn fire ganger i løpet av et år. Sekretorisk mellomørebetennelse er vanligst hos . Barn i alderen måneder og år gammel ofte opplever øreverk. Faktisk, to av tre barn opplever ørebetennelser ved sin tredje bursdag. Den vanligste typen av øresmerter hos små barn er når mellomøret blir betent.


Hvis ikke det behandles, kan mellomøret fylles med seig væske som gjør at . Faktisk, i dette tilfellet, føles barnet dårlig, og slektninger, med unntak for legemidler kan intet hjelpe ham. Hvis øreverk hos barn hva de skal gjøre i en slik . Jeg har to flotte kjerringråd mot øreverk, og de virker hos oss:. Her får du nøyaktig tips, og kjerringrå som kan hjelpe!


Inntil 8-årsalderen har barn forholdsvis horisontale øretrompeter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg