torsdag 2. februar 2017

Kolikk spedbarn

En vanlig definisjon på kolikk er ”at et friskt barn gråter tre eller flere timer hver dag, minst tre ganger i uken i en periode på minst tre uker”. Hvis barnet ditt har kolikk, blir du sannsynligvis både engstelig og utslitt. Det finnes ingen kur for kolikk, men det finnes råd du kan prøve .

Vi kaller det kolikk når spedbarnet gråter mer enn tre timer hver dag i mer enn tre av ukens dager i minst tre uker. Kolikk debuterer vanligvis ved 2-ukers alder, . Kolikk er tøft når det står på som verst. Spedbarnskolikk kjennetegnes av periodevis skriking hos et ellers friskt barn. Kolikk gir mye gråt og mye uro, men ellers er barnet friskt og viser god utvikling. Man snakker om kolikk når et spedbarn - daglig eller nesten daglig og ofte på samme tidspunkt av døgnet - gråter utrøstelig i flere timer.


Dersom barnet ditt er frisk og har fin vektøkning, men likevel gråter i timevis, kan barnet ditt ha kolikk. Mellom 5- av alle spedbarn får kolikk. Barna er ofte utrøstelige når de har kolikk. Spebarnskolikk er en vanlig tilstand og rammer omkring 20-prosent av alle barn. Undertegnede har ingen medisinsk kompetanse utover å ha vært far til et kolikkbarn.


Trøsten får være at kolikken etter all sannsynlighet har gitt seg lenge før man kommer gjennom. Husk å opplyse at det er til et spedbarn.

Kolikkbarn skriker 2-timer om dagen, mens andre barn vanligvis skriker ca. Kolikk kommer som regel i løpet av de første 2-uker etter fødsel, og symptomene varer sjelden lenger enn ttil re måneders alder . Hva er årsaken til at noen spedbarn rammes av kolikk med krampeaktige smerter i magen? Er det noe som øker risikoen for at barnet ditt kan bli rammet av . Bare ordet kan få mange foreldre til å kaldsvette.


Time etter time, kveld etter kvel og kanskje natt etter natt, med et utrøstelig, skrikende spedbarn i . Hva kan du gjøre om barnet ditt er rammet? Få hjelp med kolikk, gråt og søvn hos baby og spedbarn nå. Lær å roe babyen selv, raskt og effektivt.


Babyen kan rammes av kolikk fra to ukers alder, og når den er tre til fire måneder. Ekspertene vet faktisk ikke helt hva som er årsaken til kolikk hos spedbarn. Vi på Frøyaklinikken hjelper mange kolikk barn i løpet av et år. Babyer som kommer med mye luft i tarmene sine, har smerter og selvsagt gir .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg