onsdag 17. mai 2017

Barn som kaster opp

Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare . Hva kan barnet få av drikke når det kaster opp?

Vann og lettbrus er ikke å anbefale om barnet har feber og oppkast. Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Det er ikke uvanlig at barn kaster opp - årsaken kan være alt fra vanlig gulping til infeksjoner og alvorlige tilstander. Hvis du er bekymret fordi du synes at mengdene barnet gulper opp er store, eller om barnet jevnlig kaster opp etter måltider bør du drøfte dette .

Ved slike utbrudd gjelder timers regel i de fleste barnehager: det skal ha gått minst timer fra barnet sist kastet opp eller hadde en tømming av diaré før . Pleiepersonalet må gi beskjed til legen hvis barnet spytter ut eller kaster opp medisinen, uansett mengde. Jenta mi, som snart er år gammel, kaster opp litt for ofte, synes jeg. Hun har allerede kastet opp 4-ganger i år. Sirkelen blir vond ved at det kvalme barnet ikke spiser eller drikker, ketosen øker og barnet fortsetter å kaste opp. Det er ikke uvanlig å kaste opp flere ganger i timen på det meste.


Rotavirus er en av de vanligste årsakene til diaré hos barn på verdensbasis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg