fredag 26. mai 2017

Vondt å svelg

Mellom 10- av pasientene som oppsøker lege med vondt i halsen, har infeksjon med . Du får vondt i halsen og det gjør vondt når du svelger. Noen ganger kan smertene spre seg ut til ørene.

Du blir rød i halsen og får hovne mandler. Forskjellige tilstander hvor svelget og halsen er irritert, kan gi vondt i halsen og svelgsmerter. Halsinfeksjon er én av de alminnelige luftveisinfeksjonene som . Når man er syk og har vondt i halsen, har man lyst til å svelge minst mulig.

Da er det lett å bryte gode vaner med å få i seg nok vann og annen drikke i løpet av . Det er også tilfeller der det gjør vondt å svelge mat. Igjen føles det som det stopper litt opp, og noe utløser en intens men kortvarig smerte. Det er spessielt vondt når jeg gjesper eller når jeg belaster området med å svelge. Jeg har vært hos fastlegen, han sier at det mest sannsynlig . Når virus eller bakterier irriterer slimhinnene i halsen og svelget blir man rød og får vondt i halsen og sår hals.


Slimhinnene hovner opp, og det kan bli veldig . Formen har vært grei bortsett fra dette, men det gjør altså veldig vondt å svelge. En mann i 30-årene oppsøkte legevakten etter å ha hatt vondt i halsen i om.

Vondt i halsen kan skyldes en rekke diagnoser, bl. Blant annet svelget, tungen, stemmebåndet og spiserøret. Det gir en kortvarig effekt, men er veldig deilig.


Symptomer og årsaker til kreft i strupen, munnhule, svelg, nese, bihuler eller spyttkjertel. Få informasjon om undersøkelse, diagnose og hvordan behandlingen . Vondt i halsen kan oppleves som svært ubehagelig, men det er som. Dersom du løser opp to tabletter i vann og gurgler det uten å svelge, . Knasket halspastiller, og drakk te, og på onsdag syntes jeg det begynte og løsne litt. Både etiologisk, klinisk, diagnostisk og behandlingsmessig er faryngitt og tonsillitt svært like, og . Har forferdelig vondt i halsen nå, det føles som om hele halsen har hovnet opp.


Det svir litt hele tiden, og det gjør ganske vondt å svelge. Jeg drakk melk og honning og tok litt nesespray. Halsbetennelse (tonsilitt) er en betennelse i mandlene i svelget, som kan skyldes virus eller bakterier. Halsbetennelse går som oftest over av seg selv, men hvis .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg