fredag 26. mai 2017

Grønn oppkast

Ofte folk feilaktig tror er bilious oppkast, når de faktisk kaster bare grønn mat! Merkelig som det kan virke, kan en bit av konditorfarge gir en grønn farge til sitt spy . Det forklarer hvorfor oppkast ofte er gallefarget, og hvorfor du kan forsette å kaste opp i lang tid selv om magesekken tømmes ved hver .

Legen mente at smertene og oppkastet skyldtes forstoppelse, siden jeg ikke har vært på toalettet på . Er vanlig ved en rekke tilstander i og utenfor gastrointestinalsystemet. I noen tilfeller kan oppkastets utseende gi mistanke om spesifikke tilstander. Blod kan det også bli ved mye oppkast, blodkarene sprekker når du brekker deg.


Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig. Har bare spydd 3-ganger siden, og vært på do sikkert 20-ganger med diaré.


For pasienten kan disse symptomene være like plagsomme som smerter. De hyppigste og mest alvorlige er kvalme, oppkast og forstoppelse. Kvalme og oppkast kan skyldes mange forskjellige sykdommer og bør vurderes sammen med øvrige symptomer for å avdekke den underliggende.

Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Tilstedeværelsen av galle angis med en vassen, gul-grønn stoff i oppkastet innholdet. Hvis brekning ikke oppstår og galle forblir i magen, irritasjon for magen . Sporadisk oppkast kan skyldes at katten slikker i seg mye pels når den vasker seg slik at det lages såkalte hårballer.


Disse passerer som regel tarmen, men en . Oppkast og diare er en av de vanligste årsakene til at hundeeiere kontakter veterinær. Oppkast og diare er symptomer, ikke en spesifikk sykdom! Daniel ble sendt hjem fra barnehagen i dag, pga oppkast. Kaster opp litt mat som regel første gangen også blir det bare grønn galle. Oppkast kan være symptom på alvorligere ting.


Tegn og symptomer er diaré, kvalme, oppkast og sterke magesmerter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg