fredag 26. mai 2017

Smitter halsbetennelse

Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget. Den virus-forårsaka halsbetennelsen er det ingenting å gjøre med. Er en bakteriell halsbetennelse smittsom? BufretHalsbetennelse smitter via dråpesmitte eller hudkontakt. Halsbetennelse gir vondt i halsen, vanskeligheter med å svelge og . Halsbetennelse skyldes at du er blitt smittet med enten bakterier - såkalte betahemolytiske streptokokker - oftest gruppe A-streptokokker eller virus.


Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse.

Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i . Akutt halsbetennelse betegnes på fagspråket akutt tonsilitt. Det er en betennelse i de to ovalformede mandlene, tonsillene, som du finner på hver side baktil i . Halsbetennelse som skyldes bakterier er ofte ikke så veldig smittsomt. Et døgn etter at du starter på penicillinkuren, er det lavere risiko for at du smitter andre.


Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Fra man har blitt smittet med bakteriene til man får halsbetennelse går det 2-4 . Kyssesyke er veldig smittsomt (dråpesmitte), men de fleste er faktisk smitta allerede som små barn, og blir ikke spesiellt syke av viruset. Her er lista over symptomene ved halsbetennelse.

Glemte å spørre legen om det i går, men hvor smittsomt er strepptokokker ? Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og omgangssyke? Noen yrkesgrupper bør være hjemme to døgn etter at de er . Virus-øyekatarr (viral konjunktivitt) er også smittsomt, spesielt visse. Bakteriell halsbetennelse smitter ikke så lett, men er i teorien smittsom.


Er det noen som vet om halsbetennelse smitter? Bør ejg da holde meg unna folk, eller smitter det ikke? Utbrudd av halsbetennelse og skarlagensfeber var forholdsvis vanlig. Hudinfeksjon smitter ved direkte og indirekte kontakt via hudbæring på . Men halsbetennelse er vel ikke smittsomt? Halsbetennelse er smittsomt, og må behandles med medisin.


Fort, jeg trenger serriøst svar på det , alle sier forskjellige ting til meg, men om det er riktig kan jeg omtrent ikke gi Jonas en klem før jeg er ferdig om en . De fleste smittes som barn og kan bli ganske syke under det første utbruddet. Halsbetennelse gir sår hals, men det går som regel over av seg selv. Antibiotikabehandling forhindrer videre smitte og vil ofte gi bedring innen et døgn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg