mandag 22. mai 2017

Utslett allergi

Informasjon om allergiske utslett og reaksjoner i huden. Medikamentelle utslett er bivirkninger ved medikamentell behandling som fører til. Allergiske medikamentreaksjoner er nesten alltid symmetriske.

Hudutslett kan komme i forbindelse med infeksjoner, hudirritasjon eller allergi. Elveblest er en akutt hudreaksjon som ligner den . Utslett kan utløses av flere sykdommer eller ytre påvirkninger. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon.

Utslett skyldes at huden reagerer på en påvirkning, enten det skyldes en infeksjon, en sykdom, allergisk reaksjon eller noe annet. Allergiske reaksjoner, blant annet mot legemidler, kan føre til utslett. Det kan også sollys, alene eller i kombinasjon med at man tar medisiner. Utslett på barnekroppen kan være vanskelig å tolke. Her er tips for hvordan du skiller utslettene fra hverandre.


Symptomene ved allergi kan føre til at du kjenner deg trøtt og kraftløs på. Man vet rett og slett ikke hvorfor utslettet er kommet. Lider du av den ikke-allergiske elveblesten, kan du få reaksjoner når du inntar medikamenter som . Birgitte Viksund ble alvorlig syk av en ny type allergi som brer om seg.

Hudlege ber folk være obs om de får nyoppstått utslett. Dette er den vanligste, allergiske hudreaksjonen blant barn. Blant de vanligste er atopisk eksem (tørt og kløende utslett, eventuelt væskedannelse) og . Kontaktallergi, allergisk reaksjon på stoff som kommer i kontakt med hud eller.


Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Voksne får vanligvis tørre og skjellende utslett, som regel i hud som ligger over ledd. Vi kaller det allergi når kroppen reagerer aggressivt mot enkomponent som i. En hest med fôrallergi får en hudreaksjon, en form for utslett.


Vanlige spørsmål om allergi ved atopiske sykdommer og elveblest. Hvis du er allergisk mot gluten, kan det påvirke huden din på flere måter. Utslett er vanlig når det kommer til matallergi, og dette gjelder . Sjekk listen som kan trigge allergiske reaksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg