mandag 8. mai 2017

Magekramper øverst i magen

Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier, smerter i midten øverst i magen ofte fra magesekken, smerter nedad på . En annen betegnelse som brukes mye er dyspepsi. Det betyr dårlig fordøyelse og omfatter symptomer sosmerter øverst i magen, oppfylthet .

Funksjonell dyspepsi er en tilstand karakterisert ved gjentatte episoder eller kroniske plager med ubehag fra øvre del av magen. Smerter i magen som har vart mindre enn én uke; Ofte foreligger. Symptomer: Kramper i sentrum av magen som kommer i bølger.


Symptomer: Ubehag øverst til høyre av magen, under ribbeina.

Likeledes kan smerte fra magen av og til stråle ut i ryggen, opp bak skulderbladene eller ned i lyskene eller bena. Har du smerter nedover mot høyre side av magen? Det kan være omgangssyke, eller det kan være et tegn på at magen er gått i stå.


Problemet var at jeg hadde mye syre i magen, går derfor på kur som gjør. Ordet dyspepsi kan oversettes til ”fordøyelsesbesvær”. Sykdommen gjør at man får vondt og føler ubehag øverst i magen.


Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt . Hei, for ca en måned siden begynte jeg å merke et ubehag til venstre i magen, i området bak og under de nederste ribbeina .

Stort sett skyldes smerter i magen for mye luft. Men om smertene er kraftige kan det være tegn på en mer alvorlig tilstand. Jeg har ei venninne som er uker på vei, hun sliter veldig med smerter øverst i magen! Lurer veldig på hva dette kan være, og jeg er så. Først som en følelse av kraftig halsbrann noen dager, så mer intense smerter øverst i magen.


Vedvarende ubehag i magen, nedsatt matlyst og tap av vekt er andre varselsignaler. Symptomene er halsbrann, sure oppstøt og svie øverst i magen. Har ligget i 20min med skikkelig forferdelige smerter øverst i magen på høyre side under ribbbeina som har strålet nedover siden. Akutt abdomen, eventuelt kronisk abdomen.


Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte sykdomstilstander i buken. En av de mest forsømte, brukt og misbrukt organ måtte være vår mage. Magen er det sentrale organ for fordøyelsen, og er ansvarlig for fordøyelsen av proteiner.


Noen omtaler det som en urolig mage, mage eller smerter øverst i magen. Noen kan ha en mild form for dette problemet, men for noen kan det være smertefullt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg