onsdag 31. mai 2017

Bihulene

Bihulene er hule luftlommer i ansiktsbena og hodeskallen. Vi skiller mellom kjeve-bihulene, panne-bihulene, og et par mindre bihuler som befinner seg ved . Disse hulrommene kalles bihuler og er kledt med slimhinne slik som i nesen. Vi skiller mellom kjeve-bihulene (maxillarsinus), panne-bihulene (frontalsinus), . Bihulene er også utstyrt med flimmerhår som skyver slim og partikler ut av bihulene. Bihulene dreneres ut i nesen gjennom små bihuleåpninger . Under og etter en forkjølelse eller influensa er det mange av oss som opplever at bihulene blir tette. Dette kjennes ved at vi er tette i nesen, . Bihuler, nesens bihuler, luftfylte hulrom som finnes i visse ansiktsknokler, og som har forbindelse til nesehulen eller nesesvelgrommet.


Bihuler som er tette får en til å føle seg tung i hodet. En innsender har funnet noe som kan være til hjelp. Bihuler er luftfylte lommer bak den benete delen av ansiktet. Hver av de åtte bihulene har en liten åpning ut til nesehulrommet, hvor slim og . Bihulebetennelse gir betente og hovne bihuler, og oppstår ofte etter en forkjølelse.


Vanlige symptomer er feber, smerter i panne, tenner og kinn. Bihulene er hulrom som finnes i pannen og i kinnene.

I forbindelse med en forkjølelse kan det bli betennelse i disse hulrommene (sinusitt). Jeg bruker nesehorn når jeg har mye problemer med bihulene. Det kan være ubehagelig å bruke om jeg er veldig tett, men brukt riktig vil det plutselig si plopp . Betennelse i bihulene oppstår vanligvis i etter en øvre luftveisinfeksjon.


Bihulebetennelse gir ofte symptomer som ansiktssmerter og . Her har vi samlet alt innhold om bihuler for deg. Disse hulrommene kalles bihuler og er kledt med slimhinner slik som i nesen. Bihulene deles gjerne inn i kjeve-bihulen og panne-bihulene, i tillegg har vi et par . Oppstår oftest i forløpet av en øvre luftveisinfeksjon som følge av redusert drenasje på grunn av slimhinneødem og nedsatt . En bihulebetennelse, eller sinusitt, er en vanlig tilstand som rammer millioner mennesker i USA hvert år.


Du har sikkert lurt på hvorfor det popper i ørene når du flyr og hvorfor det kan bli vondt i ørene og bihulene? Når du er ombor hører du ofte barnegråt etter at . Nei: Smerter fra bihulene kan skyldes undertrykk. Ja: Hvis avløpet fra bihulene er tettet til i forbindelse . Men det er i en bihule over øyet, ekkelt Anonymous poster hash: eaf5c.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg