torsdag 18. mai 2017

Smerter i ben

Du forteller om smerter og stivhet (inkludert morgenstivhet) i lår og ben, samt noe i armer og albuer og lurer på hva dette kan skyldes. Jeg har i tre-fire år slitt med smerter i beina. Det har gradvis blitt verre, og nå er det så ille at det påvirker det meste jeg gjør og hemmer meg i .

Hender det du opplever noen form for smerter? Smertene har en tendens til å stråle inn i beinet. Det finnes mange årsaker til smerter i benet og vi hjelper deg finne ut av hva som plager deg.


Hva kan årsaken være til at jeg har smerter i beina?

Smerter med spredning langs ischiasnerven nedover i beinet kan forekomme med eller . Symptomene ses som oftest i bare ett ben. Mange klager på smerter både når de går og når de ikke beveger seg. Smertene lindres ofte dersom benet heves . Opplever du smerter ut i bena kan dette skyldes flere årsaker.


Som regel kommer smerten av andre problemer enn fra bena. Har flere store smerter i beina alt fra hofttene og ned under beina ? Huff da, det hørtes ille ut, jeg har mest kraftige smerter i magen og når det . Claudicatio intermittens, røykeben, er smerter i beina på grunn av for dårlig blodsirkulasjon i pulsårene (arteriene).

Typisk for denne tilstanden er at du kjenner . Osteomyelitt er en bakterieinfeksjon (betennelse) i et ben. Hos barn kommer ofte sykdommen brått på, med sykdomsfølelse, feber, frysninger, smerter og ømhet i . Utstrålende smerte i beinet er en vanlig plage og årsaken til dette kan være mange. En av disse er isjias som ofte er forårsaket av prolaps i. Muskelsmerter i bena kan sees som et resultat av overforbruk av musklene i bena eller kan oppstå på grunn av visse lidelser.


Mange med skiveprolaps får også smerter som stråler nedover det ene beinet. Dette skjer når prolapset trykker på en nerve som går nedover beinet til foten. Leste at flere nevnte smerter i beina under presentasjonene dis. Dette er omtrent det verste symptomet for meg i tillegg til hodeverk.


Guillain-Barré er et syndrom med akutt innsettende svakhet og smerter i beina. Det oppstår lammelser som brer seg oppover og som i ca. Hva er det og hvordan oppleves nevropatisk smerte?


En kvinne i 50-årene med kjent nyresvikt ble lagt inn i medisinsk avdeling på grunn av akutt forverring av smerter i begge beina. De sensoriske fibrene rammes oftest, og det gir nedsatt hudfølelse, smerter og. Utstrålende smerter i benet er ikke alltid på grunn av prolaps i ryggen og en påvist prolaps på MR-skanning er heller ikke ensbetydende med smerter i rygg eller . Lurer på om noen av dere med strålings smerter i beina har mer smerter i beina etter en arbeidsdag enn evt i helgene når dere går mindre ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg