tirsdag 30. mai 2017

For mye vitaminer

Men hva om du får i deg for mye vitaminer? Selv om vitaminer og mineraler har mange nyttige, og ikke minst viktige funksjoner for kroppen din, . Noen vitaminer kan du innta hver dag, mens andre vitaminer kan gjøre deg syk. For mye av noen typer vitaminer, kan nemlig gjøre deg syk.


Kroppen vår trenger vitaminer og mineraler for å fungere, men kun i ørsmå mengder. Dersom vi får i oss for lite - eller for mye - kan vi bli syke. Hvor stor risiko er det egentlig for å få i seg for mye av vitaminer og mineraler.

Som jeg fort skjønte, så inneholder egg og rødt kjøtt mye jern. Pøser du på med vitamintilskudd for å forlenge livet? En ny undersøkelse peker mot at store doser E-vitaminer i stedet øker sjansene for å dø på et hvert . Hvis man får for mye vitamin A fra plantekost, vil kroppen ikke omdanne alt til den aktive formen og den eneste plagen er guloransje misfarving . Overskudd lagres i kroppen, og det er derfor viktig å ikke få for mye av disse vitaminene. Det er spesielt vitamin A man skal være oppmerksom på i denne . B-vitaminer har man tradisjonelt ment at ikke KAN overdoseres. Kroppen skal ha tid til å ta imot tilskuddet, og tar du for mye på en gang, . Får vi for lite av disse vitaminene vil det oppstå mangelsykdommer på sikt.


For mye vitaminer er heller ikke bra, og kan gi forgiftninger i kroppen. Vitamin D er bedre mot vinterforkjølelse enn vitamin C. Hvor mye må vi spise for å få i oss nok av de andre vitaminene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg