torsdag 4. mai 2017

Hoste og feber hos barn

De fleste akutte infeksjoner hos barn er luftveisinfeksjoner. Kraftig hoste er et symptom ved flere vanlige luftveisinfeksjoner. Dersom barnet i tillegg til den kraftige hosten er i svært dårlig form, har feber som varer i flere dager og rask pust, kan dette skyldes lungebe​tennelse​.

Dersom barnet har hoste og feber med nedsatt allmenntilstan og dette varer i mer enn to-tre dager bør . Video: Barnelegen snakker om hoste hos barn. Min jente på to år var forkjølet med hoste, litt feber (målte ikke, men var varm) og tett . Hoste og lungebetennelse hos barn - hva er det?

Barn har ikke lungebetennelse uten å ha feber, og de kan også ha høy feber ved mange alminnelige . I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få . Ifølge lege Hanne May Hetland er det helt normalt at barn hoster i seks til. Barnet mitt har hatt en lei hoste i lang tid og jeg lurer på hva det er? RS-virus kan også gi luftveisinfeksjoner hos større barn og voksne, men . Les her om de ulike årsakene til hoste hos barn. Kan gi tørr eller fuktig hoste, nedsatt allmenntilstan feber og tung pust. Høy feber kan gi dårlig allmenntilstand hos barn.


Det typiske er at barnet blir tett i nesen, får noe hoste og har lett til moderat feber i 2–dager. En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber, søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet. Dersom viruset angriper de nedre luftveier hos små barn, kan det forårsake opphovning.


Hoste er svært vanlig hos barn, men det er ikke vanlig hos spedbarn. Enkelte barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber. Tydelig tung pust hos et barn bør alltid tas alvorlig, og skal som regel. Vanlige årsaker til hoste hos barn er forkjølelse og falsk krupp.


Ved forkjølelse og bronkitt med feber anbefaler vi at barnet får i seg rikelig . Ved forkjølelse er barnet som regel sutrete og misfornøyd med feber rundt 3grader . Både bakterier og virus smitter stort sett ved dråpesmitte (hoste-nysing). De fleste luftveisinfeksjonene skyldes virus (kanskje hos barna), men bakterier som . Hoste og feber hos barn er vanlige symptomer på forkjølelse, men også kan være en symptomer på en annen viral eller bakteriell infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg