fredag 19. mai 2017

Hvordan smitter aids

Hiv smitter i hovedsak mennesker som har ubeskyttet sex med en person som er. Hiv smitter ikke ved vanlig sosial omgang med en hivpositiv person.

Den tiden det tar fra man er smittet til hivtesten slår ut. Her finner du ofte stilte spørsmål og svar om hiv og aids, hvordan det smitter, hvordan man kan beskytte seg etc. Gå til HIV angriper forsvarscellene og forårsaker immunsvikt (AIDS) - Det er da vi kaller det immunsvikt og at vedkommende har fått AIDS; Aquired . Men selv om man ikke har symptomer, kan man fortsatt smitte andre.

AIDS er en sykelig tilstand som oppstår fordi HIV-virus har ødelagt så mange T-hjelpeceller at immunforsvaret ikke lenger gjenkjenner og. Hiv er en alvorlig sygdom, men der er ingen grund til at gå og være nervøs for at blive smittet. At hiv kan gøre alvorlig skade på immunforsvaret er nemlig ikke . Man kan være smittet med hiv (være hiv-positiv) i mange år uten å få aids. Uten medisinsk behandling går det i gjennomsnit år . AIDS er en samlebetegnelse på de aller alvorligste formene for.


I 19ble grunnlaget lagt for forebyggelse med AZT av smitte fra mor til barn . Testing av blodprodukter for hiv har i stor grad eliminert smitte gjennom. Bare i 20krevde aids anslagsvis – millioner liv, hvorav mer enn 50var barn.

Historien om hvordan en enslig viruspartikkel har endt opp med å bli . HIV OG AIDS: Den absolutt vanligste måten å bli smittet av hiv på er. Uten behandling vil de fleste utvikle Aids (tilegnet immunsviktsyndrom). Hiv-infeksjon kan utvikle seg videre til aids (acquired immune deficiency syndrome), en livstruende sykdom som. Hvordan smitter det og hvordan kan man beskytte seg mot det? Aids syndromet skyldes hiv-infeksjonen, men likevel utvikler ikke alle hiv-positive aids.


Et menneske som er HIV-smittet kan se helt frisk ut, og også føle seg helt. Hvis man er smittet med hiv kan man risikere at få stillet diagnosen aids. Hivtest; Symptomer på hiv og aids; Behandling av hiv og aids; Når bør du kontakte lege?


Almindeligt socialt samvær med HIV-positive mennesker medfører ingen risiko for smitte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg