mandag 29. mai 2017

Hår tap

Tap av hår kalles i medisinsk terminologi for alopeci. Androgen alopeci er det hårtapet man normalt ser hos svært mange menn, og i høyere alder også hos . Håravfall skyldes i de fleste tilfeller arv, men kan også komme av sykdom, legemiddelbehandling eller i etterkant av graviditet.

Hårtap kan nemlig komme av alt fra graviditet til vitaminmangler, men noen ganger er årsaken også enda enklere. Det er ikke uvanlig at håret blir tynne jo eldre du blir. Noen opplever at de begynner å få viker, måne og mindre hår allerede i tidlig i 20-årene. De fleste som opplever hårtap, enten helt eller delvis, ønsker både kunnskap om årsaken og hjelp til å få bedre hår.


De fleste vil oppleve håravfall og dårligere hårkvalitet i perioder av livet, spesielt når man blir godt oppi årene. Den vanligste årsaken til plutselig hårtap er en sykdom som heter alopecia areata, som resulterer i flekkvis hårtap og som etterlater seg glatte . Oslo Hudlegesenter har samlet informasjon om de vanligste årsakene til hårtap og hårsykdommer. Det er slett ikke bare menn som er rammet av hårtap - faktisk rammer.


Dårlig hårkvalitet og hårtap har ofte hormonelle årsaker, men det kan . Hårtap hos kvinner har mer enn en årsak og vår utfordring er derfor å finne frem til riktig behandling. Dessverre er det ikke alle vi kan behandle, men med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg