fredag 18. mai 2018

Atopisk eksem

Atopisk eksem er en kronisk, tilbakevendende hudbetennelse (dermatitt) av ukjent årsak karakterisert ved tørr og kløende hud og med utslett fortrinnsvis i . Atopisk eksem (også kalt barneeksem eller atopisk dermatitt) er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Ingen behandling kan kurere atopisk eksem, men .

En del av de som har atopisk eksem får senere også problemer med slimhinnene i form av astma, . Atopisk eksem kalles ofte for barneeksem. Det er en tilstand med tørr, kløende og betent hud. Atopisk eksem er en kronisk hudsykdom med et svært varierende sykdomsforløp.

Forekomsten er størst blant barn, og cirka 15- opplever å ha hatt atopisk . En av de vanligste er atopisk eksem (ofte brukes også navnet ”barneeksem”). Atopi er et medfødt anlegg for atopiske sykdommer, . Atopisk eksem er en svært vanlig hudsykdom som rammer 10- av befolkningen. Våre hudleger er aktive i forskning på sykdommen.


Eksem er en samlebetegnelse som omfatter ulike kløende hudsykdommer. De vanligste formene er atopisk eksem, kontakteksem, seborroisk . Atopisk eksem er en betennelse i huden som gir kløe. Betennelse skyldes sjelden allergi eller infeksjon alene, og det er ikke smittsomt.

For dager siden - Atopisk eksem, konstitusjonelt betinget eksem som oftest debuterer i barnealder. Atopisk eksem er knyttet til øvrige atopiske sykdommer som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg