onsdag 16. mai 2018

Typer antibiotika

Antibiotika, eller antibakterielle midler, er medisiner som ødelegger eller hemmer. Det har senere blitt videreutviklet til andre typer som ampicillin, amoxicillin, . Noen typer antibiotika, for eksempel penicillin, har stor terapeutisk bredde (har få bivirkninger bortsett fra allergiske reaksjoner), mens andre, .

De deles inn etter kjemisk form og etter hvilke bakterier de virker på. Vi har mange bakterier i kroppen, og de fleste er nyttige. Men noen typer er farlige, og kan gjøre deg alvorlig syk. Antibiotika er en av de viktigste oppdagelsen i den medisinske historie,. De fleste typer antibiotika dreper ikke kun sykdomsfremkallende . Det kan være uheldig å kombinere noen typer antibiotika med kalsium- og jerntilskud melk og muligens enkelte meieriprodukter som . Fagstoff: Antibiotika er en fellesbetegnelse for flere typer medisin.


Det mest kjente antibiotikum vi har, er penicillin. En petriskål med antibiotikaresistente gule stafylokokker - MRSA. Denne typen bakterie er motstandsdyktig mot en rekke typer antibiotika, men . Selv om det finnes et skrikende behov, har det ikke kommet nye typer antibiotika på flere tiår. Europeiske samarbeidprosjekter mellom industri .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg