onsdag 30. mai 2018

Blodtrykk

Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene. Blodtrykket som måles på legekontoret er det blodtrykket som måles i . Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene, når det strømmer gjennom disse.

Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle . Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg selv, men det er en belastende faktor for hjertet og medfører økt risiko for utvikling av hjerneslag og hjerteinfarkt. Blodtrykket er trykket som strømmen av blod utgjør i arteriene i kroppen, og forandrer seg i takt med hvilke krav hjertet har når det gjelder . Blodtrykk, det trykket som blodet utøver mot åreveggen. Trykket er høyest i livpulsåren, aorta, og nær null (=atmosfæretrykket) i venene ved . Høyt blodtrykk øker risikoen for hjerte- og karsykdom. Risikoen blir høyere dersom du samtidig røyker, har høyt kolesterolnivå eller har diabetes.


Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene når det strømmer gjennom disse. Høyt blodtrykk vil over tid øke risikoen for hjerneslag og hjerteinfarkt. De fleste som har høyt blodtrykk, føler seg ikke syke.


Høyt blodtrykk er heller ingen sykdom i seg selv, men det øker risikoen for flere sykdommer. Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Grensene for høyt blodtrykk er annerledes, hvis blodtrykket måles utenom .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg