tirsdag 29. mai 2018

Lungebetennelse barn

Lungebetennelse er betegnelsen på en infeksjon i lungene. Infeksjonen skyldes ulike mikroorganismer som virus, bakterier, sopp og parasitter. Bakteriell lungebetennelse er en av de vanligste alvorligere infeksjonene som forekommer hos barn.

Et barn med høy feber må ha rikelig med drikke. Det fins et spesielt virus (RSV), som kan gi helt små barn en smittsom og alvorlig lungebetennelse. Barnet har nedsatt almentilstan inndragninger og . Virus som for eksempel influensa A eller B er en annen vanlig årsak til lungebetennelse, særlig hos barn.

Lungebetennelse hos barn er en forholdsvis uvanlig tilstand. Lungebetennelse kan utvikle seg til å bli en farlig tilstand hos barn. Det kan høres knatrelyder over lungene og barn kan få raskere puls enn vanlig.


Ved bakteriell lungebetennelse kan slimet som hostes opp være gulgrønt eller . Hos barn og eldre, samt mennesker med nedsatt almenntilstan kan lungebetennelse noen ganger utvikle seg til et mer alvorlig sykdomsforløp. Lungebetennelse kan utvikle seg til å bli en farlig lungesykdom for barn og spedbarn. Høy feber, rask pustefrekvens og rask puls er noen symptomer på . Lungebetennelse opptrer hyppigst som en komplikasjon til en av de forkjølelsessykdommene som barn ofte har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg