fredag 18. mai 2018

Er forkjølelse smittsomt

Vet du når og hvordan viruset sprer seg, er det lettere å unngå forkjølelsen. Forkjølelse skyldes en infeksjon med ett av mer enn 2forkjølelsesvirus. Virusene angriper slimhinnene i nese og luftveier.

Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og. Influensa og forkjølelse smitter ofte ved at en pasient hoster eller nyser i sin hån og avsetter virus, enten ved å ta en annen person i hånda, eller på dørhåndtak . Forkjølelse er en smittsom virussykdom som rammer de øvre luftveiene, hovedsakelig nesen og nesesvelget. Det mest karakteristiske sykdomstegnet er .

En person smitter fra dagen før, sykdommen bryter ut til 1-dager etter utbrudd. Smitten skjer med luftbårne dråper i forbindelse . Forkjølelse skyldes en virusinfeksjon i de øvre luftveiene. Er man frisk, er man ikke lenger smittsom. Hvorfor blir vi oftere forkjølet når det er kaldt ute, og vil det en gang komme en kur mot dette?


Forkjølelse er ubehagelig, kan komme i bølger amp;ndash; og går. Når personer som er smittet snakker, hoster eller nyser, slynges det ut mikroskopiske dråper som inneholder virus. Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres.


Influensa smitter ved kontakt mellom mennesker, og gir feber og smerter i hele kroppen.

FORKJØLET PÅ JOBBEN: De fleste kan gå på jobb med en vanlig. Forkjølelse er ekstremt smittsomt, og noen arbeidsgivere fortrekker . Forkjølelse og hoste er mest smittsomt de første 2-dagene. Ja, forkjølelse smitter lett fra person til person, og også til spedbarn. Forkjølelse er virusinfeksjoner som sprer seg gjennom de øvre luftveiene . Jeg er forkjølet, på hvilket stadium i forkjølelsen kan jeg regne med at jeg ikke er smittefarlig for omgivelsene lenger? Forkjølelse smitter ved dråpesmitte, dvs.


Det er lett å bli forkjølet og vanskelig å bli kvitt den igjen. Men hvordan smitter egentlig forkjølelse? Nesen er mest utsatt, en forkjølelse begynner som regel med rennende nese,. Unngå at de nyser og hoster på deg, forkjølelsesvirus smitter over en halv til en . Det vil si gjennom spyttpartikler som blir sendt ut i luften ved hoste og nysing fra en forkjølet person de . Forkjølelse er en mild virusinfeksjon i nesen og halsen.


Vanlige symptomer er nysing, snufsing, tett nese, kløende eller sår hals, hoste, hodepine, og trøtthet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg