mandag 7. mai 2018

Brennkopper voksne

Brennkopper (impetigo) er overflatiske hudinfeksjoner som vanligvis er. Lite smittsomt blant voksne, moderat smittsomt blant barn og svært . Brennkopper (impetigo) er en infeksjon som skyldes en bakterie og ikke et virus som ved vannkopper.

Den vanligste bakterien er staphylococcus aureus, også . Brennkopper rammer oftest barn, og er veldig smittsomt når man har fuktige blemmer. Brennkopper er en ufarlig men svært smittsom bakteriell infeksjon i de øvre lag av huden. Også større barn og voksne kan få sykdommen og man kan få.

Barn rammes hyppigere av brennkopper enn voksne. Brennkoppene kan oppstå i blant annet små sår, rifter eller insektstikk, også områder med eksem er utsatt. Brennkopper er svært smittsomt, de smitter lettest hos de minste barna, mindre hos voksne.


Brennkopper smitter ved at væske fra såret . Er livredd for at det er herpes, men tror ikke det da, da en i familien har hatt brennkopper og det går i barnehagen! Barn smittes lett ved direkte kontakt med andre barn som har brennkopper. Voksne smittes vanligvis av barn som har Impetigo.


Brennkopper (impetigo) er en overflatisk hudinfeksjon som skyldes bakteriene gule stafylokokker eller gruppe A-streptokokker. Brennkopper er en overflatisk betennelse i huden, og en av de vanligste hudinfeksjoner hos barn.

Brennkopper kan vise seg hvor som helst på kroppen, men . Brennkopper er en type smittsomme sår som vanligvis sees i ansiktet,. Voksne kan også smittes, men barn rammes oftest. Brennkopper er hudinfeksjoner som skyldes bakteriene stafylo- eller streptokokker, og er temmelig vanlige.


Fordi det spesielt er barn som får disse infeksjonene, . Brennkopper er en overflatisk betennelse i huden forårsaket av bakterier. Sykdommen har et typisk utseende med sår med gulaktig skorpe som det kan renne . Brennkopper kan vise seg hvor som helst på kroppen, men starter ofte. Brennkopper (Impetigo) er en smittsom overflatisk hudinfeksjon som fremfor alt rammer barn mellom 0-år, men også forekommer blant voksne. Brennkopper (impetigo) er en overfladisk infeksjon som skyldes bakterier.


Forekomsten av brennkopper er vanligst om sommeren når det er varmt. Brennkopper- eller impetigo - er en vanlig og smittsom bakterieinfeksjon i huden. Brennkopper er en svært smittsom hudinfeksjon som hovedsakelig rammer barn under år, men også voksne kan smittes. Jeg er ei jente på år som fikk stk brennkopper i panna i oktober.


Personer som har brennkopper, særlig på hendene, skal ikke jobbe med næringsmidler (Forskrift om næringsmiddelhygiene §31).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg