tirsdag 15. mai 2018

Bihulebetennelse antibiotika

Omtrent halvparten av alle bihulebetennelsene går over av seg selv i løpet av dager. Ved bakteriell bihulebetennelse vil antibiotika sannsynligvis forkorte . Typiske symptomer ved akutt bihulebetennelse er tett nese, smerter eller trykk.

Vi vet at mange får behandling med antibiotika når de har smerter fra bihulene. BihulebetennelseBihulebetennelse - Lommelegen. Mange er veldig raske til å ty til antibiotika når det kjenner symptomer på en bihulebetennelse, men antibiotika hjelper som kjent ikke mot virus.


Antibiotika brukes ikke ofte mot bihulebetennelse.

Leger forordner antibiotika kun ved alvorlig bihulebetennelse som er forårsaket av bakterier. Bihulebetennelse (sinusitis) er en infeksjon i hulrommene vi har i. Hvis betennelsen er kraftig, kan du få antibiotika: Et smalspektret eller bredspektret penicillin. Man har lenge vært usikker på nytten av å behandle bihulebetennelser med antibiotika. Denne skepsisen synes å være riktig i følge en ny . Mange pasienter kommer til legen med en grad av bihulebetennelse som ikke svarer til kriteriene for når man kan forvente effekt av antibiotika, . Det er få tilstander som behandles oftere unødvendig med antibiotika enn bihulebetennelse.


Jeg er enig i at antibiotikabruken er alt for høy i de amerikanske undersøkelsene. Effekten av antibiotika på bihulebetennelse er sterkt omdiskutert, sier han.

Ved bihulebetennelse består behandling ofte i å lindre symptomene, men antibiotika kan brukes. Man skiller mellom akutt eller kronisk bihulebetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg