torsdag 24. mai 2018

Brennkopper smittsomt

Brennkopper rammer oftest barn, og er veldig smittsomt når man har fuktige blemmer. Brennkopper (impetigo) er overflatiske hudinfeksjoner som vanligvis er. Lite smittsomt blant voksne, moderat smittsomt blant barn og svært . Brennkopper (impetigo) er en overflatisk hudinfeksjon som skyldes bakteriene gule. Brennkoppene kan svi litt, men gjør ikke vondt.


Brennkopper er plagsomt, men går over etter noen dager med behandling. Infeksjonen kan være kløende og smertefull, og den smitter lett fra person til . Brennkopper (impetigo) er væskefylte blemmer eller sår i huden som skyldes infeksjon med bakterier. Brennkopper smitter lett og barn bør holdes . Når du først har fått brennkopper i hus, kan de være vanskelige å bli kvitt. Brennkopper er svært smittsomt, men mye er gjort med god håndhygiene.


Bakgrunn: Brennkopper er en ufarlig men svært smittsom bakteriell infeksjon i de øvre lag av huden. Brennkopper er en type smittsomme sår som vanligvis sees i ansiktet, i hårbunnen og på hendene. Det hele starter med en liten, rød prikk som . Brennkopper smitter veldig lett både fra barn til barn og mellom ulike områder på kroppen. Brennkopper smitter via væske fra sårene som inneholder mye .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg