mandag 21. mai 2018

Barn med diare

Diaré er svært vanlig i forbindelse med mage-tarm-infeksjoner. Det skal likevel tas alvorlig fordi barnet kan miste mye væske på kort tid. Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til at barnet mister mye væske.

Det viktigste du kan gjøre for å forebygge dehydrering er å tilby . Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å forhindre uttørring (dehydrering). Noen barn kan få diare og magesmerter etter å ha spist en spesiell matvare de er allergiske mot. Elveblest, astma og tett nese kan opptre .

Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Med diaré menes hyppig, løs og vanntynn avføring. Det kan være vanskelig å definere hos små barn, da avføringsmønsteret deres er svært . Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon i mage-tarmkanalen, og kalles ofte omgangssyke. Ofte vil barnet også kaste opp og ha feber. Diare er også en av kroppens måter å fjerne noe uønsket på.


Barns avføringsmønster varierer, og kriteriet for normal avføring (konsistens og antall tømninger) er derfor barnets premorbide . Virusinfeksjon i tarmen, omgangssyke, er en vanlig årsak til kortvarig diarè og. Barn kan ofte få små mageproblemer, og noen ganger følger diaré med.

Mange foreldre blir engstelige når barnets avføring ikke er normal, når den for eksempel er påfallende løs og barnet må hyppig på do. Akutt diaré er nesten alltid forårsaket av mikroorganismer som bakterier og virus. I utviklingsland forårsaker diaré flere dødsfall blant barn under år enn noen . Diaré hos fullammede barn defineres slik: økt mengde vandig avføring utover det som er vanlig for barnet.


Ved diaré bør du fortsette hyppig amming. En god behandling av barn med diare er at man første dag kun gir rikelig med. Min lille engel Emil sliter med diare for tiden, han er så tynn i magen at bleien. Jeg har alltid gitt mine barn blåbærsaft når de har hatt diare. Babyen min på et halvt år har diare for andre dag på rad.


Han har blitt skikkelig sår i stumpen, så han ligger mest med stumpen bar på en . Dessverre er det nettopp de som er mest utsatt for å få løs mage. GODE RÅD når barnet ditt har akutt magesyke. Akutt magesyke er plutselig løs og hyppig avføring enten alene eller sammen med kvalme, . Hva gjør jeg dersom barnet mitt rammes av diaré?


Dimexanol er et mildt produkt som hjelper til med å stoppe diare hos barn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg