torsdag 31. mai 2018

Mat allergi

Vi skiller gjerne mellom allergiske reaksjoner på mat og overfølsomhet overfor bestanddeler i maten. Ved matallergi vil kroppens immunforsvar aktiveres mot . Kvalitetssikrede kostråd for dem med forskjellige allergier eller intoleranser.

Matallergi er en reaksjon mot ufarlige stoffer i maten. Noen utvikler allergi mot melk, egg, soya, nøtter, fisk og skalldyr. Matallergi og matintoleranse er svært vanlig i Norge.


Allergikokken har informasjon og oppskrifter for deg med noen av de vanligste allergiene, feks cøliaki.

Allergikokken har som mål å gjøre hverdagen lettere og sikrere for husholdninger med allergikere. Ved matvareallergi vil kroppens immunforsvar aktiveres mot proteinene fra maten som den opplever som farlige inntrengere. SIDE2): Allergiske reaksjoner på matvarer kommer av at kroppen reagerer på enkelte av proteinene i maten. I de mange flotte henvendelsene vi får fra våre lesere, er det en del spørsmål om matallergi og matintoleranser.


Klinisk kan det i noen tilfeller være svært vanskelig å skille matallergi fra matvareintoleranse. Flere og flere får problemer med matallergi og matintoleranse. Her er noen råd og informasjon om hva det er og hvordan du kan unngå matintoleranse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg