fredag 4. mai 2018

Slitasjegikt i hoften

Hofteleddsartrose skyldes slitasjeforandringer i hofteleddet. Hofteleddet består av hofteskåla, som er en del av bekkenbeinet,. Slitasje i hofteleddet er en vanlig tilstan og forekommer hos opptil.

Tilstanden kalles ofte slitasjegikt i hoften, artrose i hoften eller hoftesyke. Smerter i lysken, setet eller hoften samt utstrålende smerter til utsiden av låret og rundt kneet, kan være symptomer på slitasje i . Tidligere brukte man betegnelsen slitasjegikt på artrose. Dette er et litt misvisende begrep, fordi det kan forstås som at brusken .

Leddene som hyppigst er påvirket av artrose, er knærne, fingrene (midtled ytterledd og tommelens rotledd), stortåens grunnledd og hoftene. Sett deg ikke ned og gi opp når slitasjegikten får hofter eller knær til å verke. Med fornuftig trening kan du holde smertene fra livet i lang tid. Slitasjegikt er en sykdom som rammer leddene. Hyppigst rammes leddene i knærne, hoftene, hendene og ryggraden.


Ved artrose blir brusken i leddet gradvis . Mest utsatt er likevel leddene i ryggsøylen, hånden og foten. De store hofte- og kneleddene er dessuten mer utsatt enn andre . Coxartrose, eller slitasjegikt i hoften, er den vanligste formen for artrose og en svært vanlig årsak til hoftesmerter og nedsatt bevegelighet i . Hofte og kne er ledd i kroppen hvor slitasjegikt forekommer hyppigst. Det som kjennetegner tilstanden er at brusken i leddet slites ned og gir opphav til smerte. Slitasje i leddene heter artrose og hofteleddet kalles cox, så cox artrose betyr hofte slitasje.


Symptomene er forholdsvis entydige så dette er ikke en vanskelig . Coxartrose og gonartrose (slitasjegikt i henholdsvis hofte og kne) er to av de vanligste formene for artrose og vanlig årsaker til kroniske smerter . Slitasjegikt i hoften gir smerter i lysken, mot sitteknuten og ofte med utstråling ned mot kneet. Ofte provoseres de når man starter å gå, og man kan da ha følelse . Det å ha vondt i hoften og nærliggende strukturer kan være særdeles plagsomt. Ved slitasjegikt (coxartrose) kan det være ønskelig å forsøke og vente så . Smerter i lysken, setet eller hoften, utsrålende smerte til utsiden av låret og rundt kneet kan være symptomer på slitasj.


Har mye reumatisme i familien og en så at det kunne være slitasje i hoften som forårsaket smerten. Kan noe som har dere forklare litt hvordan . Slitasjegikt er den vanligste årsaken til plager foran i hofteregionen. For å finne ut om du har artrose i hoften må du undersøkes av lege og det . Alle ledd kan rammes, men artrose er vanligst i hån hofte og kne. Det følgende er en oversikt over epidemiologiske og patologiske forhol .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg