mandag 21. mai 2018

Kalsium

Kalsium (Ca) (kalk) er ett av de mineralene vi daglig trenger å få tilført gjennom maten. Kalsium er den viktigste byggesteinen i skjelettet vårt, men det behøves . For lav tilgang på kalsium kan knyttes til flere alvorlige helseproblemer.

Kalsium er viktig for benhelse og beinbygning, særlig hos barn, men ku-melk er verken den eneste eller den beste kilden til kalsium. Kalsium er et grunnstoff som finnes i kroppen, totalt er det ca 1-kg kalsium i kroppen hos en gjennomsnittlig voksen person. Kalsium var kjent så tidlig som i første århundre da romerne fremstilte kalk i form av kalsiumoksid.

Det ble isolert og identifisert som grunnstoff av den britiske . En normal voksen person inneholder cirka kg kalsium, hvorav prosent er bundet til bein. Den siste, ene prosenten av kalsiumbeholdningen har mange . Kalsium, også kjent som kalk, er en viktig byggestein for skjelettet og tennene våre. For lite kalsium i skjelettet kan øke risikoen for at man får beinbrudd.


Kalsium, metallisk grunnstoff, kjemisk symbol Ca, atomnummer 20. Kalsium er et av de grunnstoffene det finnes mest av i jordskorpen. I naturen forekommer kalsium i en rekke mineraler, bergarter og i skallet på sjødyr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg