mandag 14. mai 2018

Diare hos små barn

Rotavirus er en vanlig årsak til diaré hos barn. Infeksjoner spres lett, spesielt blant småbarn i barnehagen. De fleste barn har hatt diaré minst én gang før de er . Diaré er hyppig, løs og vannaktig avføring. Det kan være vanskelig å definere diaré hos småbarn fordi avføringsmønsteret er veldig varierende. Snarveier: Årsaker til diaré hos småbarn; Tegn på dehydrering hos småbarn; Hva skal du gjøre når barnet ditt har diaré?


Kan inntreffe hos barn mellom og år, ofte diare med råtten lukt.

Barn får ofte diare kombinert med oppkast, og hos barn er det enda viktigere med hurtig start av væskeerstatning, de blir raskere uttørret enn . Med diaré menes hyppig, løs og vanntynn avføring. Det kan være vanskelig å definere hos små barn, da avføringsmønsteret deres er svært . Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Barn kan ha tynn avføring uten at det av den grunn er snakk om diaré.


Gi barnet rikelig å drikke i små porsjoner for å erstatte væsketapet,. Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon. Små barn har mindre væskereserver enn voksne, og jo mindre barnet . Når barna vokser seg til, vil avføringen vanligvis bli helt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg