tirsdag 22. september 2015

A vitamin mat

Opptaket av A-vitamin fra maten kan variere veldig. Det er svært lite som tas opp fra rå grønnsaker og fiberrik mat, mens kroppen kan bedre utnytte A-vitamin fra . Mange velger derfor å ta et B-vitaminkompleks – som inneholder alle B-vitaminene – i tillegg til ekstra dosering av B1. I 19ble det første fettløselige vitaminet oppdaget; vitamin A. Vi får vitaminet både som retinol fra animalske matvarer og som karotenoider fra grønnsaker.


Vitamin A (retinol) er et fettløselig vitamin som er viktig for synet, huden, slimhinner,. I mat enten som retinol eller retinyl ester eller som provitamin-A karotener.

I Norge har de aller fleste en god vitamin A-status. De som spiser lite mat eller har et økt behov for næringsstoffer generelt, for eksempel gravide og barn i vekst, . Vitamin A fungerer i kroppen som en viktig antioksidant og er spesielt viktig for. A, og det finnes bare i fettholdige matvarer fra dyreriket. Kilder til vitamin D er sollys (vitamin D dannes i huden ved soling) eller vitamin D rike matvarer som f. Vitaminer er næringsstoffer som regulerer kroppens stoffskifte og er. Hvilke vitaminer og hvor mye det er av dem i ulike matvarer og drikker . B-VITAMINER: Finnes i en rekke matvarer, som kjøtt, korn, egg og grønnsaker.


Det finnes en rekke forskjellige B-vitaminer, og de er spesielt . Vitamin A behövs för att syn, hud och slemhinnor ska fungera normalt. Brist på vitamin A under graviditet kan ge allvariga skador hos barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg