mandag 28. september 2015

Mat med magnesium

Liker du snegler, mandler eller breiflabb? Her er listen over maten som inneholder mest magnesium. Magnesium bidrar til å redusere tretthet .

Du trenger 3mg magnesium om dagen for å dekke kroppens. Magnesium er på lik linje med kalsium en viktig byggestein i skjelettet. Magnesium er involvert i over 3metabolske prosesser i kroppen og blir. Vi spiser mer og mer langreist mat, som må lagres, foredles og .

Matvarer som er spesielt rike på magnesium er grønne bladgrønnsaker, legumer (bønner, erter, linser), fullkornsprodukter, nøtter, mørk sjokolade og kaffe. Magnesium er et lettmetall med valens som har mange likhetstrekk med kalsium. I mineralriket kan magnesium også erstatte toverdig jern (Fe2+). Du hører stadig om matvarer du bør unngå å spise. Egg er også en rik kilde til mineralene kalsium, kalium, natrium, magnesium, sink, jern, . Noen som har en tabell som viser hvilke matvarer som inneholder mest magnesium.


Jeg vet at mørk sjokolade, banan, mandler og . Ufordøyet mat i tynntarmen fører til forhøyede verdier av histamin, som er satt i sammenheng med allergiske reaksjoner. Vilka produkter som innehåller mest magnesium (mg).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg