onsdag 16. september 2015

Årets influensa

For dager siden - Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og. BufretFor dager siden - Ukerapportene publiseres hver onsdag i influensasesongen og beskriver utviklingen av årets utbrudd. Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet, diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa.

En av tre pasienter på intensivavdelingen ved Haukeland Universitetssykehus er kritisk syke av influensa. Influensa: - Symptomene kommer brått, med feber, muskelsmerter og. VG NETT) prosent av befolkningen har ikke antistoffer mot årets influensavirus, som ikke ligner viruset som har herjet de siste årene. Utbruddet kan bli det kraftigste på flere år. Snart kommer årets influensa, og det viktigste forebyggende tiltaket er å vaksinere seg god tid i forveien.


Her får du vite litt mer om vaksinering og andre tiltak . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Det er fortsatt ikke for sent å vaksinere seg.


Vaksinen ligger nok i nedre sjikt hva gjelder beskyttelse, sier . Det er hektisk på infeksjonsmedisinsk sengepost ved Oslo universitetssykehus. H3N har slått ut store deler av befolkningen, .

INFLUENSAEN ER PÅ VEI: De siste to ukene er det påvist økning i antallet. Nå melder Folkehelseinstituttet (FHI) at årets influensa er på vei. Nå vil Folkehelseinstituttet hente medisinen Tamiflu frem fra glemselen. I kartet kan man se andel legekonsultasjoner i Vestfold som gjaldt influensa forrige uke.


Slik får man en indikasjon på hvor stor faren er for å få . Mer enn hver fjerde seng på akuttavdelingene ved Haukeland universitetssjukehus brukes nå av influensapasienter. Nesten like sikkert som at høsten kommer, kommer også årets influensa. Og da kan det for en del også være lurt å vaksinere seg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg