mandag 14. september 2015

Halsbetennelse barn

De vanligste symptomene på slike halsinfeksjoner er halssmerter, vondt når barnet svelger, forkjølelse, hoste, rennende . Hos små barn kan symptomene være mer vage. De kan klage over vondt i magen eller bli slappe og la være å spise.

Akutt halsbetennelse er en svært vanlig tilstand. Barn og unge er mest utsatt, og sykdommen opptrer hyppigst vinter og vår. Slik vet du om barnet har halsbetennelse. Da har barnet trolig fått halsbetennelse. Halsbetennelse er en betennelse i mandlene i svelget.


Halsbetennelse forekommer hyppig, og barn og unge er mest utsatt. Det er vanlig å dele halsbetennelser inn i infeksjoner i mandlene (tonsillitt) eller infeksjon i svelgslimhinnen (faryngitt). Forskjellige tilstander der svelget og halsen er irritert kan gi vondt i halsen og svelgsmerter. Halsbetennelse (tonsillitt, streptokokkhals) og skarlagensfeber. Mononukleose er en vanlig infeksjonssykdom hos ungdom hvor årsaken er et virus som kalles Epstein-Barr virus.


I videoen ser vi barn med feber, sår hals, . Her er lista over symptomene ved halsbetennelse. Hovne lymfeknuter på halsen; Hodepine; Barn kan i tillegg få magesmerter og oppkast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg