tirsdag 29. september 2015

Hvor lenge smitter forkjølelse

Du kan bli smittet hvis du tar på klær med virus på. Forkjølelse smitter ved dråpekontaktsmitte, som når vi er i nærheten av en som er syk og prater, hoster eller nyser. Smitter kollegaen mest før eller etter at hun har fått influensa og.

Forkjølelse er litt verre å svare på, fordi mange forskjellige virus. Det antas at de fleste forkjølelsesvirus i det vesentlige smitter så lenge man har symptomer. Det kommer an på både hva det dreier seg om og hvor man jobber, tenker jeg.


Mytene om influensa og forkjølelse sirkulerer raskt i vinterkulden, akkurat som sykdommene selv.

Du kan smitte andre, så lenge du har viruset i kroppen. Har vi uflaks og blir forkjølet, kan vi derfor ha smittet mange andre, lenge før vi selv kjenner at vi er syke. Dette gjelder særlig for mennesker som er mye i kontakt . Det er lett å tro at det å sitte om bord med mange mennesker i et fly hvor lufta resirkuleres øker smitte, men ventilasjonen har trolig ikke skylden . Symptomer på forkjølelse; Behandling av forkjølelse; Hvor lenge varer forkjølelsen? Influensa smitter ved kontakt mellom mennesker, og gir feber og smerter i . For å bli forkjølet må man smittes av et virus.


Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse. Smitten skjer fra person til person, dels via .

Heller ikke for hvor mye du bør vektlegge å hindre smittespredning. Smitten overføres for eksempel ved at en forkjølet person hoster eller . Se, hvor lang tid det tar fra du blir smittet til forkjølelsen bryter ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg